Omscholingstraject Omscholen tot software engineer via Make IT Work

306865 Deelnemer Make IT Work werkt op computer aan coderen

De regionale arbeidsmarktvraag naar IT-specialisten op hbo-niveau is groot. HAN University of Applied Sciences komt met Make IT Work tegemoet aan deze vraag.

Dit unieke omscholingstraject leidt gemotiveerde wo’ers en hbo’ers zonder specifieke IT-achtergrond op tot volwaardige software engineers. In september 2023 start weer een nieuwe groep kandidaten met Make IT Work bij de HAN. 

Fulltime opleiding

Make IT Work is voor hoogopgeleide mensen met en zonder werk die graag de overstap willen maken naar de ICT-sector. De deelnemers beginnen het traject met een fulltime opleiding van vijf maanden waarin zij leren software succesvol te ontwerpen en te programmeren. Aansluitend gaan de deelnemers minimaal zes maanden bij een werkgever fulltime werken tegen een marktconform salaris. Ervaren docenten van de Academie IT en Mediadesign van de HAN verzorgen de opleiding en begeleiding. De betrokken werkgevers dragen het grootste deel van de opleidingskosten. De deelnemers betalen een beperkte eigen bijdrage.

Baangarantie

Kenmerkend voor Make IT Work is de unieke werving- en selectieprocedure, de baangarantie voor de deelnemers, een slagingspercentage van maar liefst 92% en de duurzame relatie die ontstaat tussen deelnemer en werkgever. Make IT Work past bij de doelstelling van de HAN om mensen in staat te stellen zich een leven lang te kunnen ontwikkelen.

Meer informatie

Factsheet voor kandidaten
Factsheet voor werkgevers

Meer informatie over het traject, actuele startdata en voorlichtingsmomenten vind je ook op www.it-omscholing.nl.