Workshop Grip op Productvariëteit, van theorie naar praktijk

537742 Engineer werkt aan ontwerp van mechanische onderdelen, zicht op blauwdruk

Aan de slag! Wilt u uw productvariëteit reduceren? En tegelijk uw aanbod zo groot mogelijk houden? Meld u dan (met uw team) aan voor deze workshop. Tijdens de sessie leert u verschillende methodes toepassen op uw eigen productdata!

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 29
Arnhem

Deelname
€ 300,- voor partners, € 400,- voor overige geïnteresseerden

Alle begin is moeilijk, daarom begeleiden we u in deze workshop in het toepassen van één van de gangbare methodes voor het ontwerpen en implementeren van een productplatform. U kunt starten met het toepassen van:

  1. de gelijkenisanalysis om te bepalen hoe divers uw productportfolio werkelijk is,
  2. de overeenkomsten- en modulariteitsanalysis om te bepalen wat de overeenkomsten zijn tussen uw productvarianten en hoe deze te modulariseren,
  3. de configuratieprocesanalyse om een optimale configuratie volgorde te bepalen, of
  4. de configuratortoestandsruimte-analyse om te bepalen welke configuraties allemaal kunnen voort kunnen komen uit uw productconfigurator.

Het doel is om de gekozen methode direct te gaan toepassen op uw eigen productdata met uw eigen team van twee tot vier personen. Hierin is het zaak om zo klein mogelijk te beginnen om de methode te doorgronden en dit kleine voorbeeld gaande de workshop uit te breiden tot een representatief voorbeeld dat u binnen uw organisatie verder kan uitwerken en analyseren.

Software voor het toepassen van de methodes zal online beschikbaar worden gesteld. Vergeet dus niet om uw laptop mee te nemen!

Voor wie

Bedrijven die de transitie van Engineer to Order naar Configure to Order willen maken.
Bij voorkeur een groep per bedrijf.