Masterclass Grip op productvariëteit

387446 Productievloer in fabriek met robots

Hoe divers is uw productportfolio? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen uw productvarianten? Zijn alle productvarianten daadwerkelijk nodig om in de klantvraag te voorzien? Het op gestructureerde, datagedreven wijze beantwoorden van deze vragen is het focuspunt van deze masterclass.

In het maken van een transitie van Engineering to Order (EtO) naar Configure to Order (CtO) is het essentieel om bewust te sturen op het aantal productvarianten dat men als organisatie wil ondersteunen. Maar in de praktijk is er een bestaande productportfolio die in de loop der jaren, al dan niet bewust, is gegroeid met allerhanden variaties op hetzelfde product.

In deze masterclass worden verschillende methodes behandeld om op basis van de gestructureerde analyse van de bestaande productportfolio, richting te geven aan het aantal productvarianten dat ondersteund moet blijven en hoe men deze productvarianten kan modulariseren en standaardiseren.

Deze methodes zullen worden geïllustreerd aan de hand van de resultaten van twee door Rijkswaterstaat gefinancierde promotieonderzoeken aan de TU/e met betrekking tot de ontwikkeling van een productplatform voor schutsluizen. De onderliggende methodes zijn echter toepasbaar voor een grote verscheidenheid aan technische systemen.  

Doelgroep
Bedrijven die de transitie van EtO naar CtO willen maken

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 29
Arnhem

Deelname
€ 100,- (gratis voor partners van het HAN Lean QRM Centrum)

Over de spreker
 

Tim Wilschut

Tim Wilschut is oprichter van Ratio Computer Aided Systems Engineering. Hij heeft werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij in 2018 ook zijn promotieonderzoek heeft afgerond. Ratio bouwt voort en is expert in de toepassing en ontwikkeling van systems engineering methodes en tooling voor productplatform ontwerp.  

Tim Wilschut