529715 Headerafbeelding Nacht van de Ruimte 2023

De mensheid kijkt al duizenden jaren naar de sterren. Het universum heeft ons altijd gefascineerd en dat lijkt vandaag de dag alleen maar meer te worden. Er is alleen één verschil tussen vroeger en nu. Onze voorouders navigeerden op de sterren en leefden met het ritme van de kosmos.

De Nacht van de Ruimte

Tegenwoordig leven we in permanent verlichte omgevingen en dreigen we het directe contact met de sterren kwijt te raken. Zo vinden we in Nederland nauwelijks meer plekken waar we de Melkweg in zijn volle glorie kunnen zien. Wat doet dat met ons mens-zijn?

De innovatie in ruimtevaart zit in een versnelling. We kunnen verder dan ooit het universum in turen. Vertellen de lichtpuntjes in het donker ons waar we vandaan komen? En wellicht net zo interessant; waar gaan we naartoe? We willen het allemaal weten.

Kom erachter tijdens De Nacht van de Ruimte. Wetenschappers, ondernemers, kritische denkers, onze band en dichter nemen je mee op reis naar de sterren.

Inloop: 19.45u. Start programma: 20:30u. Einde programma: ±22.15u. Borrel tot 23.00u.

Meer informatieover dit event

Wil je meer weten over de Nacht van de Ruimte, bijvoorbeeld over het programma? Je vindt het via onderstaande link. Ga mee op reis naar de sterren tijdens deze gloednieuwe editie van De Nacht van de Ruimte!

529714 Poster Nacht van de Ruimte