Laat je inspireren! Netwerkcongres Food for Life

419822 Food & Business keuken 0087

Op 12 april 2023 vindt het Food & Business netwerkcongres plaats met dit jaar als thema: “Food for Life”. Inspireren en netwerken staan deze dag centraal. Onderstaand lees je meer over het programma, de sprekers en de netwerkmarkt.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Laan van Scheut 10
Nijmegen

Deelname
Gratis toegang

Programma

14.00 – 14.45 Inloop en netwerkmarkt deel I       LvS10 Onder auditorium
  Interactieve break out activiteit op inschrijving         VG75/H0.03 Sensorisch lab 
14.45 – 15.30 Plenaire sessie I LvS10/F.0.70 (auditorium)
15.30 – 16.15 Netwerkmarkt deel II  LvS10 Onder auditorium      
  Interactieve break out activiteiten op inschrijving     Verschillende lokalen*
16.15 – 17.00  Plenaire sessie II LvS10/F.0.70 (auditorium)
17.00 – 17.30 Netwerkmarkt deel III en borrel LvS10 Onder auditorium 
  Interactieve break out activiteiten op inschrijving     Verschillende lokalen*  
17.30 – 19.00  Alumnidiner  VG75/H0.02 Creative Kitchen       

*De lokalen waar de break out activiteiten plaatsvinden hoor je bij inschrijving op de dag zelf.

Plenaire sessie 1
 

Allard Huisman: Meervoudige waardecreatie

Allard Huisman is projectleider bij het Centrum Meervoudige Waardecreatie van de HAN. Centrum Meervoudige Waardecreatie is een kenniscentrum binnen de HAN met een expertise op het gebied van duurzame transitie en ondernemerschap. Allard maakt programma’s op maat voor organisaties om hen te ondersteunen bij het vormen en behalen van duurzame ambities, waarbij gestuurd wordt op waarde voor mens, milieu en de organisatie. "We leven in een wereld waar veel bestaande systemen op de schop moeten omdat ze niet toekomstbestendig zijn. Het voedselsysteem is hierin geen uitzondering. In de presentatie ga ik in op de wijze waarop wij toekomstbestendigheid bekijken en de uitdagingen waar wij met ons centrum oplossingen voor zoeken."  

ba63454c-0cf4-11ee-956a-02565807075b Profielfoto van projectleider Centrum Meervoudige Waardecreatie Allard Huisman.
Plenaire sessie 2
 

Samantha Joosten: Eiwittransitie

Samantha Joosten is Food Scientist bij Studio Fava. Studio Fava is een onafhankelijk onderzoeks- en ontwikkelingsbureau gespecialiseerd in plantaardige producten zoals alternatieven voor vlees, vis en zuivel. Samantha is een productontwikkelaar en wordt heel enthousiast van plantaardige alternatieven. "Ik ben ervan overtuigd dat ons voedselsysteem, en daarmee onze hele wereld, meer in balans moet (en kan!) komen. Door te werken aan lekkere plantaardige alternatieven wil ik jou en anderen hierin inspireren! De presentatie gaat over de verschillende stappen die Vega(n) heeft genomen en waar de toekomst van Vega(n) naartoe kan gaan. Met de focus op eindproducten, grondstoffen, maar ook innovatieve technologieën."

497660 Samantha Joosten 2023
Plenaire sessie 2
 

Lisette Brouwers: Social Impact

Lisette Brouwers is Product Manager Food bij Fairtrade Original. De missie van Fairtrade Original is ‘een leefbaar inkomen mogelijk maken voor boeren’. Dit zijn de boeren waarmee we werken en waarmee we fairtrade handelsketens hebben opgebouwd, en nog opbouwen. Leefbaar inkomen is meer dan alleen het geld wat zij verdienen met de verkoop van hun producten. Deze missie is voor ons belangrijk, een eerlijke prijs, een fairtrade premie, het blijkt niet genoeg te zijn dus wij gaan een stap verder.

BREAK OUT ACTIVITEITEN

Op de dag zelf kan je je inschrijven voor 4 interactieve break out activiteiten van ongeveer 20 minuten. Voor de break out activiteiten zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus zorg dat je op tijd op het netwerkcongres bent om je in te schrijven.

1. Sensorische test 

Kom producten van de toekomst proeven in het sensorische lab en geef je mening. 
Door: Monkeys by the sea en het sensorisch studententeam van F&B
Waar: VG75/H0.03 (het sensorische lab van Food & Business)
 
2. De Foodsector door VR bril 
Ervaar de foodsector door een VR bril en ontdek de mogelijkheden die VR voor het onderwijs te bieden heeft.
Door: MetaChef
Waar: Locatie wordt doorgegeven bij inschrijving op de dag zelf 
 
3. Duurzame verpakkingen 
Test je kennis over duurzame verpakkingen en leer meer over de rol van verpakkingen op weg naar een duurzame food-wereld. 
Door: Bunzl
Waar: Locatie wordt doorgegeven bij inschrijving op de dag zelf 
 
4. Duurzame landbouw 
Ontdek wat duurzame, lokale landbouw betekent voor de prijs van een product en laat je verrassen door een unieke smaakbeleving.
Waar: Locatie wordt doorgegeven bij inschrijving op de dag zelf 

NETWERKMARKT

Ben je student en op zoek naar een stage- of afstudeerbedrijf? Of ben je als opdrachtgever juist op zoek naar een Food & Business student? Op de netwerkmarkt is er ruimte genoeg om te netwerken met elkaar. Dit onder het genot van een drankje en hapje.

Contact

Aanmelden voor het congres is helaas niet meer mogelijk. Zien we je volgend jaar?

Het netwerkcongres wordt georganiseerd door de opleiding Food & Business van de HAN. Heb je vragen stuur ons dan een mail. Wil je alvast een kijkje nemen in onze keuken? Bekijk dan de video van onze Creative Kitchen en bezoek ons op LinkedIn en Instagram.

497660 Samantha Joosten 2023