Online Educatie Collegetour met Ahmed Marcouch

337120 Een portret van Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch.

Op 7 december is Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, te gast bij HAN Educatie Collegetour (online).

Op de landelijke Dag van de leraar schrijft Ahmed Marcouch: “Wie heeft ons leren lezen? Goed werk, juf! Dank u, meester! De dag waarop ik de eerste letters leerde lezen en schrijven, is één van de belangrijkste van mijn leven. Beste leraren, in Arnhem vertrouwen wij u onze parels toe in de driehoek leerling-ouders-docenten. Sinds onze lessen thuis in coronatijd bewaren wij uw kwaliteiten in ons hart en zit de unieke waarde van uw vak onder onze huid. Fijne #dagvandeleraar en zet 'm op!”
We weten dan ook zeker dat we met burgemeester Marcouch een gast voor Educatie Collegetour naar de HAN-campus halen, die een warm hart heeft voor onderwijs.

337120 Een portret van Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch.

Onderwijs als sleutel

De benoeming van Ahmed Marcouch tot burgemeester van Arnhem was in 2017 omstreden en riep protesten op vanuit de PVV en Pegida. Marcouch -lid van de PVDA, voormalig stadsdeelvoorzitter en Tweede kamerlid- moet nog steeds regelmatig doorzettingsvermogen en daadkracht laten zien. Marcouch wil overduidelijk een burgemeester zijn voor alle Arnhemmers. Inclusiviteit en veiligheid – Marcouch heeft 10 jaar bij de Politie gewerkt- is daarbij een belangrijk thema. Marcouch staat bijvoorbeeld bekend van zijn kritiek op het salafisme , maar durft zich daarbij ook kwetsbaar op te stellen. In Adieu God? vertelt hij hoe hij in zijn jonge jaren worstelt met het leven tussen twee geloven en hoe resulteerde in een zoektocht naar identiteit, die hij even leek te vinden in het radicalisme. Marcouch ziet onderwijs als de sleutel naar de weg die hij hier uit heeft weten te vinden. 

“Beste juffen en meesters”

HAN Pabo in Arnhem en Marcouch hebben een goede band met elkaar. Zo ging Marcouch met pabostudenten in gesprek over wat zij nodig hadden in de tijd dat zij vanwege de COVID-maatregelen geen colleges konden volgen, stages konden lopen of elkaar konden opzoeken. Hij ziet niet alleen hoe belangrijk de rol van de juf of meester is, maar ook hoe divers dat beroep is, zo blijkt uit zijn videoboodschap voor onderwijsloketarnhem.nl. En hij sprak ook de kinderen van Arnhem in die periode rechtstreeks aan om hen een hart onder de riem te steken. 

Van leraar tot burgemeester

De zaal zal op 7 december vol zitten met studenten die opgeleid worden tot leraar en hun leraren en met leraren van de scholen in de regio. Wat wil Ahmed Marcouch, die ooit zelf opgeleid is tot maatschappijleerdocent en op een ROC gewerkt heeft, deze vertegenwoordigers van het onderwijs meegeven? Wat is zijn gouden tip voor deze nieuwe juffen en meesters? We gaan het ervaren bij de HAN Educatie Collegetour met Ahmed Marcouch. 

Aanmelden

Deelname aan de Educatie Collegetour is gratis. Graag wel even aanmelden. De link naar de livestream is: https://youtu.be/nFe5pTWK5Pg .

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 26
Arnhem

Deelname
Gratis

Door studenten voor studenten

Alleen voor studenten? Nee, vanzelfsprekend zijn docenten en onze relaties in het werkveld van harte welkom! Ook deze editie van Educatie Collegetour is georganiseerd door de studieverenigingen SV Meesterlijk, Lingua Franca, Pontifex, en SV Fabulinus.