Symposium Sustainable Finance & Tax

twee handen met wereldbol en glas met geld en-plant

Duurzaamheid is een groot maatschappelijk thema. Burgers en bedrijven staan voor grote investeringen om de klimaatdoelstellingen te halen en om te voldoen aan de Sustainable Development Goals (SDG's). Financieel en fiscaal adviseurs kunnen hierbij een belangrijke, aanjagende rol spelen.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 31
Arnhem

Door meervoudige waarde te creëren ontstaat bovendien ook voor de adviseur zelf een duurzaam businessmodel. Om de beroepsgroep (en de studenten die worden klaargestoomd voor het adviesvak) te helpen haar rol te pakken bij de verduurzamingstransitie, doet de HAN via het associate lectoraat van dr. Fred de Jong onderzoek.

Graag nodigen wij u uit om op 22 november 2021 het eerste symposium van dit lectoraat bij te wonen. We praten u bij over de duurzaamheidsambities van de overheid en het MKB, die de maatschappelijke uitdagingen illustreren.

Tijdens het symposium zal Fred de Jong enkele onderzoeksresultaten en zijn visie op de toekomst van financieel en fiscaal advies presenteren. Dit doet hij samen met verschillende gasten: vertegenwoordigers van de overheid, MKB Nederland, belastingadviseurs en onafhankelijk financieel adviseurs.

Interactie met u als publiek zal zeker niet ontbreken; we scheppen daarvoor plenair de gelegenheid onder leiding van lector Financial Control, dr. Koos Wagensveld.

We zien uw aanmelding graag tegemoet!

Programma

14:30 uur
• Ontvangst

15:00 uur
• Bijdrage Sandra Pellegrom (SDG coördinator Nederlandse overheid) over de SDG's en de duurzame ambities voor Nederland

15:15 uur
• Bijdrage MKB Nederland over de duurzaamheidstransitie in het MKB en de rol van de financiële sector hierbij

15:30 uur
• Kenniscollege dr. Fred de Jong over de duurzame toekomst van het financieel en fiscaal advies

16:15 uur
• Plenaire interactie met Enno Wiertsema (directeur brancheorganisatie financieel adviseurs Adfiz), Martin Hommersom (bestuurslid Register Belastingadviseurs) en Sandra Pellegrom

17:00 uur
• Start netwerkborrel