Webinar: Complementaire zorg bij pijn

36965 student achter laptop kijkt naar informatie over wondzorg

Krijg meer inzicht in de mogelijkheden van complementaire zorg. Wat kun je als (gespecialiseerd) verpleegkundige complementaire zorg betekenen voor patiënten en cliënten met complexe zorgproblemen zoals pijn?

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Online

Deelname
Gratis

Volg het webinar  

Complementaire zorg een meerwaarde voor jou dagelijkse praktijk?

Aan de slag met complementaire zorg in jouw dagelijkse praktijk als verpleegkundige? Ja dat kan! Na het volgen van dit webinar kun je meteen aan de slag in de praktijk én weet je waarvoor je een gespecialiseerd verpleegkundige complementaire zorg voor kunt inschakelen. Tijdens dit webinar over complementaire zorg bij pijn vertelt opleidingscoördinator Marion Giesberts je:

  • Wat de verklaring is voor het effect van complementaire interventies (cz) bij pijn;
  • Hoe je op basis van klinisch redeneren tot een goede keuze van cz interventies komt;
  • Over de toepassing van complementaire interventies bij pijn, zoals aromazorg;
  • Wat de rol van (gespecialiseerd) verpleegkundigen bij cz is.
     

Uiteraard is er tijdens het webinar de mogelijkheid tot het stellen van vragen over complementaire zorg en de opleiding tot Verpleegkundige Complementaire Zorg aan de HAN.

 

Over het webinar

Het webinar Complementaire Zorg bij pijn wordt aangeboden tijdens de Open Avond. Bij aanmelding voor het webinar, schrijf je je in voor de Open Avond van de HAN op 2 juni met interesse Verpleegkundige Complementaire Zorg. Het webinar wordt gegeven via teams. Je ontvangt de link voor het webinar per mail van de HAN. Klik hier om je direct aan te melden.

Sprekers
 

Marion Giesberts

Marion Giesberts is coördinator van de opleidingen Pijnconsulent en Verpleegkundige Complementaire Zorg en geeft daarnaast les in klinisch redeneren. Marion is haar carrière begonnen als Pijnverpleegkundige en heeft zich verder geschoold op verschillende gebieden van complementaire zorg. Haar onderwijs geeft ze met het motto: “Meer inzet van complementaire zorg zorgt voor minder geneesmiddelengebruik en daardoor minder complicaties”.

16b89620-0cf1-11ee-8f0b-02565807075b Portretfoto Marion Giesberts gang Groenewoudseweg
Over de opleiding
 

Verpleegkundige Complementaire Zorg

Wil je meer comfort bieden bij pijn, angst en stress? Een bijdrage leveren aan het voorkomen van polyfarmacie en opioïd sparend werken? Patiënten tools bieden om zelf klachten te kunnen verlichten? Zorgen dat je teams hier mee aan de slag willen? Volg de opleiding Verpleegkundige Complementaire Zorg! Bekijk de website voor meer informatie.

Groenewoudseweg gebouw