285600 waalbrug bij Nijmegen

Op donderdag 24 juni a.s. is de installatie van Ronald Tuninga tot lector International Business, HAN University of Applied Sciences.

De installatie

Tijdens zijn installatie zal Ronald Tuninga zijn inaugurele lezing voordragen. De titel van zijn inaugurele lezing is: “The Future of International Business: Bridging Practice, Education, and Research”. Hierin onderzoekt Ronald de belangrijkste trends in de wereldeconomie en hun impact op het internationale bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek.

Door de Corona-pandemie en andere veranderingen in onze omgeving verandert de wereld steeds sneller. Deze veranderingen hebben een enorme impact op regionale en (inter)nationale bedrijven en hun klanten. Verstoringen in internationale bevoorrading bijvoorbeeld, hebben een problematisch effect op de samenwerking tussen producenten, winkeliers en klanten.

Tijdens zijn lezing bespreekt Ronald de relatie tussen praktijk, onderzoek en onderwijs in het internationale zakendoen en het belang van die driehoek voor alle betrokken spelers. De inaugurele lezing wordt gevolgd door een rondetafeldiscussie. Hierin worden ontwikkelingen in de internationale zakenwereld gekoppeld aan het onderzoek van het Center of International Business Research.

Let op: dit event is in het Engels.

Programma (Nederlandse tijd)

15.00 - 15.15 uur
Aula en online open.

15.15 - 15.25 uur 
Opening door Arjan Keunen, academiedirecteur International School for Business.

15.25 - 15.40 uur
Installatie professor Ronald Tuninga door Bridget Kievits, lid College van Bestuur HAN.

15.40 - 16.15 uur 
Ronald Tuninga - inaugurele lezing over "The Future of International Business".

16.15 - 17.00 uur
Vier interviews over de toekomst van onderzoek, onderwijs en praktijk van internationaal zakendoen te weten:

 • Global Citizenship and the specific skills for the society and labour market.
  Dr. Ingrid Bartels (HAN), Dr. Carol Scovotti (Professor of Marketing and Director of the International Business Collaboration, University of Wisconsin-Whitewater, USA) and Lysette Peerlings (student) will introduce the concept of Global Citizenship and its importance for education and practice. They will discuss the various competencies needed to develop young students in capable and innovative employees and team players. 
 • The Future of International Business Education
  Dr. Bram Hendrawan (HAN) will build on the inaugural lecture of Ron Tuninga and introduce the research needed to create international business education which will help educate competent and highly sought-after students. 
 • Sustainable “Glocal” Business Creation Development
  Dr. Florentin Popescu (HAN) and Dr. Ben Honyenuga (Vice Chancellor Technical University Ho, Ghana) will discuss how international entrepreneurs can benefit local communities and at the same time develop into global players. 
 • International Best Practices  in the Design and Delivery of Co-Created modules in Sustainability
  Dr. Kia Goolesorkhi (HAN) and Prof. Dr. Attila Sik (Director of the Transdisciplinary Discoveries Institute, University of Pécs, Hungary) will provide insights about a Designed Transdisciplinary Program involving Arts, Liberal Arts, Social Sciences in addition to the traditional hard sciences. 

Lectoraat Center of International Business Research

De focus van het Center of International Business Research (CIBR) is het internationaal zakendoen en wereldburgerschap ten bate van de Euregio Arnhem en Nijmegen. De 3 belangrijkste aandachtsgebieden van de HAN, Slim, Schoon en Sociaal, worden door CIBR vertaald als Innovative, Sustainable and TransCultural. "Dit zijn 3 van de belangrijkste internationale aspecten van het wereldburgerschap die een integraal onderdeel van al ons onderzoek vormen."

Het CIBR staat voor praktisch onderzoek dat bijdraagt aan de lokale zakenwereld en de wereldburgers van de toekomst. Het centrale thema van dit praktijkgerichte onderzoek is begrip en ontwikkeling verschaffen aan studenten, professionals en bedrijven in een veranderlijke digitale wereld, zodat zij klaar zijn voor de internationale zakenwereld.

Lector Ronald Tuninga

Prof. dr. Ronald S.J. Tuninga is lector in International Business aan de HAN en voorzitter van het Center of International Business Research. Hij is voormalig vicerector en directeur van de Business School van Kingston University London. Professor Tuninga heeft colleges geven in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

Zijn onderzoeksinteresses zijn: 

 • International Marketing,
 • Internationalization of Services,
 • Sustainable International Business,
 • International Readiness and Performance of SMEs en
 • International Entrepreneurship. 

Meld u nu aan!

U kunt op het aanmeldformulier aangeven of u online of offline aanwezig wilt zijn.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 26
Arnhem

Deelname
Gratis