Maurice Magnée met robot

Hoe gaat Virtual Reality Zorg en Welzijn radicaal veranderen? Dit is het gespreksonderwerp in de online Technology Talks. De jaarlijkse conferentie van iXperium Health voor professionals, docenten, studenten, onderzoekers en experts die werken of studeren in zorg en welzijn.

Sprekers

  • Prof. Brennan Spiegel

Directeur van het Health Services Research for Cedars-Sinai en and Professor of Medicine and Public Health at UCLA. Hij geeft leiding aan het Cedars-Sinai Center for Outcomes Research and Education, een multidisciplinair team dat onderzoekt hoe technologie de verbinding tussen arts en patiënt kan versterken en patienten sneller kan laten herstellen met minder kosten. In VRx introduceert Spiegel een nieuw soort medicijn: virtuele therapie. In zijn lezing neemt Professor Spiegel ons mee in de wereld van VR in zorg en welzijn. De lezing is in het Engels.

  • Prof. dr. Harry van Goor

Hij houdt zich bezig met onderzoek op het gebied van gastro-intestinale chirurgie, chirurgisch onderwijs en innovatie. Sinds 2014 richt zijn onderzoek zich tevens op zorginnovaties in samenwerking met onder andere het Radboudumc REshape Center. In samenwerking met iXperium Health werkt hij onder andere aan VR-toepassingen voor zorg en onderwijs.

  • Remco Hoogendijk

Manager van de afdeling Innovatie van de St Maartens Kliniek (SMK). Hij houdt zich bezig met het identificeren, introduceren en implementeren van exponentiële technieken (virtual reality, serious gaming, robotica en artificial intelligence) in de zorg. Samen met onderzoekers van de HAN werkt hij aan projecten als Movin(g) Reality. Dit jaar lanceerde SMK een app-store voor Virtual Reality-toepassingen in de zorg.

  • Ivo Koenen

Zorginkoper bij CZ. Hij werkte mee aan de Virtual Reality Exposure Therapy (VRET). Deze therapie helpt patiënten bij angst voor de tandarts; 85% van de patiënten heeft na het gebruik van VRET geen angst meer voor de tandarts.

  • Marian Adriaansen

HAN-lector Innovatie in de Care. Ze houdt zich vooral bezig met de validering van nieuwe zorgtechnologie en eHealth in de praktijk. Zij onderzoekt welke toegevoegde waarde technologie heeft voor zorgafhankelijke langdurig zieken, ouderen en voor zorgprofessionals.

Meld je aan! Deelnemen

Klik op deze link om je aan te melden.

iXperium Health

Het HAN iXperium Health organiseert jaarlijks de Technology Talks conferentie. 

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Online
via Teams