Beat with the FLO(w) Dag van de Verpleging

36968 docent lachend met studenten om ziekenhuisbed

De HAN en het Radboudumc organiseren dit jaar op 12 mei gezamenlijk een feestelijke viering van de Dag van de Verpleging. Het online live-event Beat wih the FLO(w) presenteert verrassende verhalen en ervaringen uit de veelzijdige en krachtige verpleegkundige praktijk.

Het jaar 2020 was door de World Health Organization (WHO) uitgeroepen tot ‘Year of the Nurse’ vanwege de 200e geboortedag van Florence Nightingale. Wie had kunnen bedenken dat het verpleegkundig vak uitgerekend het afgelopen jaar zo prominent in beeld kwam? Niet eerder werd duidelijk hoe zorg, onderwijs en onderzoek samenhangen en welke geweldige rol verpleegkundigen daar al in spelen.

Beat with the FLO(w)

FLO staat voor Florence en de flow die verpleegkundigen in hun vak dagelijks vleugels geeft. Tijdens Beat with the FLO(w) staan de thema’s Essentiële zorg, Evidence Based Practice en Patiënt- en familieparticipatie centraal.

Programma

Voor, met en door verpleegkundigen, opleiders, docenten, studenten, onderzoekers en betrokkenen bij verpleegkunde HAN en Radboudumc.

 • 12:00 Welkom

Dagvoorzitter Frank Holweg opent en start met toelichting door:
- Christine de Vries, directeur Academie Gezondheid en Vitaliteit (AGV), HAN
- Hester Vermeulen, hoogleraar Verplegingswetenschap IQ Healthcare, Radboudumc
- Lisette Kremers-van Hees, IC verpleegkundige en voorzitter VAR, Radboudumc

 • 12:10 HAN/AGV en Radboudumc 2020 in vogelvlucht
 • 12:20 Vraaggesprek met Alison Kitson 

Alison Kitson FRCN, 1e vice-president en decaan College of Nursing and Health Sciences, Flinders University South Australia en Associate Fellow van Green Templeton College, Oxford, VK. Zij is bekend om aandacht voor fundamentals of care als kern van het beroep. Hester Vermeulen gaat in een vraaggesprek met Kitson in op het concept Essentiële zorg.

 • 12:35 Kijkje in elkaars keuken - Radboudumc
 • 12:40 Pitches: Zorg, Onderzoek en Onderwijs

Welke ‘loopbaan’ hebben de pitchers doorlopen? Wat heeft hen daarin verrast, geïnspireerd, gemotiveerd en uitgedaagd? Waarom is de samenwerking van de HAN en Radboudumc in Nursing Science Nijmegen zo leuk en inspirerend?

 • 12:55 Kijkje in elkaars keuken - Radboudumc
 • 13:00 Intermezzo - Spoken Word
 • 13:05 Kijkje in elkaars keuken - HAN
   
 • 13:10 Kennisquiz
 • 13:35 Talkshow: Zorg, Onderzoek en Onderwijs

Het woord is aan twee verpleegkundigen (Radboudumc en HAN zij-instromer uit de wijkzorg), een verpleegkundig onderzoeker/specialist en een student hbo-v, HAN.

 • 14:00 Afsluiting

Deelnemen via livestream

Het programma vindt plaats via livestream. Je kunt het event volgen via de link naar de livestream die voor de uitzending volgt op:

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Online
via Teams