Wegens succes herhaald Health webinar 'Belangrijker dan ooit: aandacht voor gezondheidsverschillen'

jongeman achter laptop

Tijdens het webinar op 10 februari praten we je bij over gezondheidsverschillen tussen laagopgeleiden en hoogopgeleiden. Het webinar was in oktober een groot succes. In deze herhaling kun je kiezen voor een andere breakoutsessie.

 1. 15:00

  Start

 2. 15:10

  Keynote programmamanagers

  In dit Health-webinar nemen we je mee in het thema sociaal-economische gezondheidsverschillen. Programmamanagers Miranda Laurant en Lisbeth Verharen trappen af met een helder overzicht van het probleem. Waar hebben we het over? Hoe groot is het probleem? Wat zien we gebeuren in de huidige maatschappij? Hoe komt het dat bepaalde mensen op achterstand staan?
  En misschien wel de belangrijkste vraag: hoe kun je als professional het verschil maken?

   

 3. 15:30

  Breakoutsessies

  Als deelnemer volg je één van de breakoutsessies, hieronder staan er enkele beschreven. Aanvullingen volgen. Vanaf 1 januari 2021 zijn de sessies bekend én kun je bij het aanmelden jouw voorkeur aangeven. 
   
   
 4. 16:30

  Afronding

 5. 16:45

  Einde

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Online
via Teams

Inhoud Breakoutsessies

Breakout: Begrijpelijke communicatie
 
Begrijpelijke communicatie bij behandeling fysiotherapeut

Communicatie speelt een belangrijke rol in het effect van fysiotherapeutische behandelingen. Maar wat is effectieve communicatie bij patiënten met een lage sociaal-economische status? Laat je hen ook vragenlijsten invullen? Begrijpen zij een opmerking als ‘luister naar je lichaam’? Leer praktische inzichten uit dit Health-onderzoek.

Door:
 • Ellis van der Scheer, Onderzoeker Lectoraat Werkzame Factoren in de Fysiotherapie en Paramedische Handelen, Academie Paramedische Studies
   
Breakout: Taal en technologie
 
Zorgrobots, avatars en laaggeletterdheid

Maak kennis met zorgrobot Pepper en de avatars Paul en Joyce van de VR-simulatietraining laaggeletterdheid. Pepper gaat laaggeletterden informeren, Paul en Joyce gaan studenten trainen. Hoe zorg je ervoor dat deze tools goed gebruikt gaan worden? Wat weet je van de gebruiker en wat niet? Samen wisselen we inzichten uit om de inzet van deze tools te verbeteren.
 
Door:
Clark Nowack, kartrekker HAN-leergemeenschap Technology for Health
Mariel Derksen en Maria Verkampen, kartrekkers HAN-leergemeenschap Laaggeletterdheid
 
Binnenkort volgt er een aanvulling op dit programma.