Beheren van takeovers

Een takeover is een speciaal soort content die onderdeel uitmaakt van een pagina. Ze komen als het ware over de pagina heen te liggen en 'nemen deze over': vandaar de naam takeover.


We maken onderscheid tussen verschillende soorten takeovers:

  • Algemene takeovers
  • Opleiding specifieke takeovers

Een algemene takeover is content die vanuit meerdere opleidingen gelinkt wordt en algemene content bevat. Wanneer de takeover aangepast wordt dan verandert de content ook bij de opleidingen. Het lijkt in die zin op een rendier. Algemene takeovers kunnen alleen aangepast worden door redactieleden die hiertoe bevoegd zijn.

De opleidingsspecifieke takeover is uniek en bevat content die alleen relevant is voor de opleiding. Takeover componenten zijn varianten op gewone componenten. We onderscheiden een aantal componenten die een takeover variant hebben:

  • Het hero component
  • Het text & media component

Takeovers kunnen bestaan uit een enkele of meerdere pagina’s. Als een takeover bestaat uit meerdere pagina’s wordt de navigatie binnen de takeovers automatisch aangemaakt. Takeovers worden niet geïndexeerd door zoekmachines.

Beheren van takeovers

Opleidingsspecifieke takeovers zijn te beheren door de redacteur van de opleiding zelf. HAN-brede of faculteitsbrede takeovers worden vooralsnog beheerd binnen het han.nl project en functioneel beheer.

Componenten binnen een takeover