Communication & Multimedia Design (deeltijd)

Als afgestudeerde CMD'er bent u de schakel tussen klant en techniek. Meestal kunt u direct aan de slag in het bedrijfsleven, onder meer als webdesigner, interaction designer, usability tester. U heeft immers kennis van vormgevingsprincipes en ICT, kunt kansen en problemen in kaart brengen èn op basis hiervan een gedegen advies geven en uitvoeren.

De deeltijdopleiding Communication & Multimedia Design leidt op tot een multi-inzetbare professional. Denk aan functies als:

  • Webdesigner
  • Interaction designer
  • Frontend designer
  • Mobile app designer
  • Medewerker digitale media
  • Accountmanager digitale media
  • Usability tester
  • Interface designer
  • Conceptontwikkelaar
  • Social Interaction Designer

Arbeidsmarktperspectief

U kunt gaan werken bij bedrijven met een eigen communicatieafdeling, internetbedrijven en ontwerpbureaus. Maar natuurlijk kunt u ook als zelfstandig ondernemer aan de slag, bijvoorbeeld als consultant op het gebied van e-business of e-learning. Of u maakt een mooie carrièrestap in het bedrijf waar u nu werkt.

De werkloosheid onder afgestudeerden met een CMD-diploma loopt wat op: in deze sector zijn ook minder fulltime banen op hbo-niveau te vinden. Lukt het u wel een baan op hbo-niveau te bemachtigen, dan kunt u rekenen op een gemiddeld salaris, bruto € 1.920,- gemiddeld per maand.

Create an interactive content application (CICA)

Waarom in deeltijd studeren bij de HAN in Arnhem?

De HAN biedt u een informele en gezellige sfeer waarin u met plezier en passie aan nieuwste creaties werkt. U hebt vele vrijheden om zelfstandig het maximale uit je studie te halen. Onze docenten helpen u hierbij om uit te dagen en te inspireren tot nieuwe mogelijkheden.

Omdat de meeste deeltijdstudenten naast hun studie werken, kunt u ideeën met elkaar uitwisselen over organisaties en toepassingen.

Bedenk wel: studeren in deeltijd is pittig! Daarom is het fijn dat u ook ervaringen kunt delen met medestudenten en elkaar kunt steunen.

Wat hebt u nodig om in deeltijd te studeren?

Bedenk dat een deeltijdstudie veel van u vraagt. U zit immers in een voortdurend spanningsveld tussen privé, werk en studie. Het is dan ook goed om dit vooraf te realiseren.

Een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen, een goede studieplanning, discipline en motivatie zijn belangrijke voorwaarden om uw studie met succes af te ronden.

Ondersteuning van uw werkgever is een pré. Deze ondersteuning wordt meestal geboden als uw werkgever de meerwaarde van de studie voor uw functie of loopbaan ziet. Daarnaast is de stimulans vanuit het 'thuisfront' natuurlijk onmisbaar. Met relevante werkervaring kunt u de studie in 4 jaar afronden.