Cursus Overgewicht en obesitas behandelen

Versterk uw positie als deskundige in de behandeling van overgewicht en obesitas. Tijdens de cursus Overgewicht en obesitas behandelen†van HAN VDO ontwikkelt u uw visie op behandelmethodes en verwoordt u deze duidelijk en verantwoord naar cliŽnten en collega’s.

Werkveld:Zorg
Vakgebied:Voeding en diŽtetiek

Volg de cursus Overgewicht en obesitas behandelen

Collega’s uit andere disciplines houden zich net als u bezig met patiŽnten met overgewicht. In de cursus Overgewicht en obesitas behandelen leert u hoe u in een multidisciplinair team uw werkwijze verantwoordt op basis van de huidige evidence en best practices. U verwerft inhoudelijke kennis en leert een kritische en systematische denk- en werkwijze aan. Zo kunt u ontwikkelingen in de behandeling van overgewicht en obesitas op hun waarde schatten. Versterk zo uw positie als deskundige in de behandeling van overgewicht en obesitas.

Werkwijze

Experts verzorgen inleidingen over behandelmogelijkheden, intake en diagnose. Daarna volgt een discussie over de methode. U leert de sprekers kritisch en systematisch te bevragen. Via casuÔstiek en training (zoals rollenspelen) leert u keuzes en beslissingen te verantwoorden. Voor iedere bijeenkomst bestudeert u literatuur en maakt u opdrachten. Ter afsluiting ontwikkelt u een plan voor uitbreiding van uw eigen behandelaanbod en formuleert u een aanbiedingsbrief voor de ziektekostenverzekeraar.

In het kort

Locatie
Berg en Dalseweg 81 Nijmegen
Duur
4 dagen
Studiebelasting
53 uur in totaal
Contacturen
24 uur in totaal
Zelfstudie
29 uur in totaal
Accreditatie
48 punten (ADAP)
Resultaat
Certificaat
Kosten
€ 1150,-
(prijspeil 2013) Ä 995,- voor leden NVD, DCN, CODIE, VBVD, FOOD en actieve leden DNO (prijspeil 2012)

Data

Startdatum
n.t.b.
Opmerking
n.t.b.
Tijden
9.30 tot 16.30 uur

Voor wie

Beroep
DiŽtisten
Groepsgrootte
maximaal 20

Door wie

CoŲrdinator
Jan van Loon
Trainer
Gasttrainers
Anke Leibbrandt

Evie en Sofie over Overgewicht en Obesitas behandelen

Evie Landuyt en Sofie van der Steene hebben samen gestudeerd zijn nu ruim 5 jaar in BelgiŽ aan het werk als diŽtiste. Evie: 'Wat ik heel prettig vind, is dat alles wetenschappelijk onderbouwd is waardoor je heel sterk in je schoenen staat.'

Lees verder ...