Sport, Gezondheid en Management (hbo)

Als Sport- en Gezondheidsmanager organiseer en regel je activiteiten, zodat mensen gezond(er) kunnen leven en op ieder niveau kunnen sporten en presteren. Tijdens je studie Sport, Gezondheid en Management (SGM) bij de HAN zal je breed worden opgeleid en leer je zo alles van sport, bewegen en gezondheid. Je bent leefstijlbegeleider én sportmanager.

Wil je starten in september of in februari?

Dat kan, want SGM start in september en in februari!

Tijdens de hoofdfase van de studie SGM kun je ook meedoen aan HAN Student Company. Je doet dan ook mee aan een spannende pitch. Hoe zoiets kan gaan zie je in de video. © HAN Sport en Bewegen, Campus in Beeld oktober 2013.

Wat ga je tijdens de opleiding doen?

Tijdens de opleiding Sport, Gezondheid en Management (SGM) houd je je bezig met allerlei activiteiten rondom sport en bewegen. Denk aan:

  • Het organiseren van bewegingsactiviteiten voor te dikke kinderen
  • Het managen van een sportorganisatie
  • Het geven van advies over de ontwikkeling van bewegings- en gezondheidsprogramma's

Waar ga je later aan de slag?

Als Sport- en Gezondheidsmanager ben je straks beroepsmatig een breed opgeleide manager die verstand heeft van sport, bewegen en gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken voor sportorganisaties of bedrijven binnen de topsport.

Hoe kun je worden toegelaten?

Je kunt via verschillende opleidingen toegelaten worden. Nadat je je hebt aangemeld voor SGM krijg je een uitnodiging voor een intakeprocedure.

Ben je topsporter?

De opleiding SGM heeft een speciale onderwijsvoorziening voor topsporters met een omvangrijk trainings- en wedstrijdprogramma gelanceerd: de Topsportklas SGM. Iets voor jou?

Wil je meer weten over SGM?

Als je meer van de opleiding SGM wilt weten, kun je een Open Dag of een Open Avond bezoeken. Je kunt ook meedoen aan een Proefstudeerdag.

Kennismaken, brochure aanvragen of aanmelden voor Sport, Gezondheid en Management?