Sport, Gezondheid en Management (hbo)

Hoe bestuur je een sportorganisatie? Wat komt er allemaal kijken bij een goed gezondheidsbeleid? Sport, Gezondheid en Management aan de HAN is een managementopleiding waarmee je een brede basis legt voor het werken in het werkveld van gezond leven en sport.

Wil je starten in september of in februari?

Dat kan, want SGM start in september en in februari!

Decentrale selectie en uiterste aanmelddatum bij SGM

Wil je in september starten met SGM? Meldt jezelf uiterlijk 31 maart 2015 (23.59 uur) aan voor de opleiding SGM via Studielink. Daarna volgt een uitnodiging voor de decentrale selectie.

Let op! Als je in februari wilt starten met SGM, dan dien je je uiterlijk 15 december 2014 aan te melden via de site van Studielink.

Tijdens de hoofdfase van de studie SGM kun je ook meedoen aan HAN Student Company. Je doet dan ook mee aan een spannende pitch. Hoe zoiets kan gaan zie je in de video. © HAN Sport en Bewegen, Campus in Beeld oktober 2013.

Wat ga je leren en doen?

Als sport- en gezondheidsmanager (SGM'er) weet je alles van sport, bewegen en gezonde leefstijl. Je leert bijvoorbeeld coachen richting een gezonde leefstijl en succesvolle campagnes opzetten om gezondheid te bevorderen.

Je kunt je ook specialiseren in sportmanagement. Dan duik je in de wereld van sportgerelateerde commercie, marketing en managementvaardigheden.

Bovendien leer je tijdens je opleiding om onderzoek te doen, trends te bekijken en organisaties te adviseren.

Waar ga je later aan de slag?

Als Sport- en Gezondheidsmanager ben je straks beroepsmatig een breed opgeleide manager die verstand heeft van sport, bewegen en gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken voor sportorganisaties of bedrijven binnen de topsport.

Hoe kun je worden toegelaten?

Je kunt via verschillende opleidingen toegelaten worden. Nadat je je hebt aangemeld voor SGM krijg je een uitnodiging voor een selectieprocedure.

Ben je topsporter?

De opleiding SGM heeft een speciale onderwijsvoorziening voor topsporters met een omvangrijk trainings- en wedstrijdprogramma gelanceerd: de Topsportklas SGM. Iets voor jou?

Wil je meer weten over SGM?

Als je meer van de opleiding SGM wilt weten, kun je een Open Dag bezoeken. Je kunt ook meedoen aan een Proefstudeerdag.

Kennismaken, brochure aanvragen of aanmelden voor Sport, Gezondheid en Management?