Informatica (hbo, voltijd)

Bij de hbo opleiding Informatica stoot je door tot het hart van de softwareindustrie! Je bent immers nieuwsgierig, je wilt weten hoe iets in elkaar zit en hoe het werkt. Iets programmeren of bouwen waarmee je mensen en bedrijven kunt helpen vind je interessant. Leer bij de HAN hoe software in elkaar zit čn ... hoe het elkaar zou moeten zitten!

Let op! Alleen start in februari 2015

Je kunt met de voltijdopleiding Informatica alleen starten vanaf 1 februari 2015 bij de HAN in Arnhem (bij voldoende aanmeldingen ook in Nijmegen). Een studiekeuzecheck is hierbij verplicht. Als je in september 2015 wilt starten, begin je aan een nieuwe gelijkwaardige opleiding: HBO-ICT.

In een van de profielen programmeer je een game die via je mobieltje gespeeld kan worden. Zo leer je letterlijk spelenderwijs programmeren! © HAN #Hekje 2012.

Wat is hbo Informatica?

Hoe vaak check jij eigenlijk je banksaldo op je mobiel? Of onderhoud je je sociale netwerk via Facebook, Instagram, Tumblr of Twitter? Zonder software was dit allemaal niet mogelijk.

Kies je Informatica, dan leg je je toe op het ontwikkelen van software- en informatiesystemen. Naast programmeren leer je hoe je wensen en eisen in eeen systeem kunt zetten. Bij Informatica ligt de nadruk op het maken van software.

Wat kun je met hbo Informatica?

Je kunt met Informatica bijvoorbeeld aan de slag als: enterprise developer, software architect, webontwikkelaar, information systems developer of software-adviseur!

Informatica vind je niet alleen in de game-industrie of de financiële wereld, maar ook in de zorg of in de film- en entertainmentindustrie.

Je studeert in Arnhem of Nijmegen!

Alle studieonderdelen (colleges, courses en projecten) van de hbo opleiding Informatica volg je in Arnhem (HAN Campus) of (bij voldoende aanmeldingen) ook in het Technovium-gebouw in Nijmegen.

Wat mag je verwachten?

Bij de HAN krijg je inspirerend onderwijs op het raakvlak van informatie, communicatie en media. Je studeert in een innovatieve leeromgeving met persoonlijke begeleiding van ervaren docenten. Jouw talenten krijgen volop de ruimte!

Ben je toelaatbaar?

Met een vwo-, havo- of mbo-diploma op zak, ben je toelaatbaar. Bij mbo dien je minimaal over niveau 4 te beschikken. 

Kies voor Informatica en kom in actie!

Studiekeuzecheck voltijdopleiding Informatica

Twijfel je of de hbo-studie Informatica een goede keuze voor je is? Doe dan de studiekeuzecheck!

Waar bestaat de studiekeuzecheck voor Informatica uit en welke factoren helpen om je voltijdopleiding succesvol te kunnen doorlopen?

Laat je informeren!

Nieuwe gecombineerde HAN-opleiding per september 2015: HBO-ICT

HBO-ICT voorkant brochure © HAN

In de snel veranderende wereld van ICT moet je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe trends, toepassingen en technieken. Volg daarom vanaf september 2015 bij de HAN de opleiding HBO-ICT!

Wil je meer weten?