Hbo-opleiding Communicatie voltijd

Wil je later werken bij een reclamebureau of wil je de public relations in? Of wil jij verantwoordelijk zijn voor de nieuwste campagne van een bekend merk? Bij de hbo-opleiding Communicatie kom je alles te weten over reclame, online media, vormgeving, internet, pr, reclamebureaus en brandmanagement.

Kom naar de Open Dagen op 21 en 28 maart 2015

Open Dag Economie, Management en Recht

Wil je weten of de opleidingen van Economie, Management en Recht van de HAN bij je passen? Kom naar onze Open Dagen of Open Avonden.

Ik kom naar de Open Dag

Ben jij geschikt voor de opleiding Communicatie?

Interesse in de opleiding Communicatie? Lees even verder om te weten wat we van je verwachten. Als aankomend student verwachten we dat je:

  • over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden beschikt
  • goed kunt samenwerken
  • nieuwsgierig bent
  • argumenteren leuk vindt
  • flexibel bent
  • aanpassingsvermogen hebt
  • goed kunt luisteren
  • gestructureerd werkt

Tijdens de hbo-opleiding Communicatie leer je onder meer wat er komt kijken bij het uitbrengen van een digitale nieuwsbrief en aan welke eisen een persbericht moet voldoen. Maar je krijgt ook vakken als interne communicatie, inleiding in communicatieonderzoek en marketingcommunicatie.

Spin in het web

Na de opleiding ben je een communicatieprofessional op het gebied van ‘geïntegreerde communicatie’. De opleiding neemt de organisatie als uitgangspunt voor de communicatie. Dit betekent dat de communicatieprofessional een ‘spin in het web’ is en opereert vanuit de organisatiedoelstellingen. Je werkt hierbij vanuit verschillende rollen en je houdt rekening met de belangen van de organisatie. Dit in relatie tot een veelheid van en een diversiteit aan doelgroepen.

Je diploma, en dan?

Na de hbo-opleiding Communicatie kun je bijvoorbeeld aan de slag op de communicatieafdeling van een organisatie - als communicatieadviseur, medewerker marketingcommunicatie, voorlichter of social media manager. Of je vindt een baan bij een reclamebureau. Je wordt breed opgeleid en hebt vele mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Communicatie in het Engels studeren?

Would you like to work as a communications and marketing expert in an international organisation? Find out more about our Bachelors course in Communication Studies.

Lees alles over de opleiding Communication...

Studeer Communicatie bij de HAN

Studeer Communicatie bij de HAN

Public Relations & Mediarelaties - minor opleiding Communicatie

Hoe ga je het beste om met doelgroepen, zodat je de juiste mensen aan je bindt? En hoe trek je media-aandacht voor je organisatie? In de minor Public Relations & Mediarelaties leer je o.a. hoe je een strategisch PR-plan maakt.

Online communicatie - minor opleiding Communicatie

Wat zijn virals, blogs en banners? Wat zijn sociale netwerken en wat zijn de voordelen hiervan? Online media en marketing zijn niet meer weg te denken uit het marketingvak. Na de minor Online communicatie ben je een online professional, die organisaties kan adviseren over online marketing en media. Lees het blog van minor Online communicatie.

Brand management - minor opleiding Communicatie

Bij de specialisatie Brand management kruip je in de huid van een merk. Je fileert een merk tot op het bot, waarbij je je niet beperkt tot bestaande bronnen, maar vooral ook naar buiten gaat: winkels bezoeken, musea en films bekijken, mensen interviewen, etc. Belangrijke onderwerpen zijn:

  • Brand design
  • Merkbeleving

Brochure aanvragen van Communicatie?

Lees meer over de opleiding van je keuze: vraag een brochure aan! Laat je gegevens achter en geef aan welke brochure je wilt ontvangen.

Ja, ik wil graag de brochure ontvangen van de opleiding Communicatie