Communication & Multimedia Design (hbo, voltijd)

Wat zou jij verbeteren aan een app? Bijvoorbeeld in het gebruik, de uitstraling of de mogelijkheden? Met de hbo-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) ben jij straks specialist op het gebied van nieuwe media. Je weet wat er allemaal mogelijk is en je bedenkt, ontwerpt en bouwt nieuwe media. Denk aan webdesign, interactieve animaties, games en apps.

Wat is Communication & Multimedia Design?

Bij Communication & Multimedia Design (CMD) gaat het erom dat je beroepsmatig voor opdrachtgevers en gebruikers toegepaste communicatie mogelijk maakt. Het gaat ook om de manier waarop mensen media gebruiken om te communiceren.

Je bent aan de ene kant erg technisch bezig, maar tegelijkertijd leer je ook de communicatieve kant van het vak te beheersen: wat wil je doelgroep en hoe spring je daar met je creativiteit op in?

Create an Interactive Content Application gaat over bewegend beeld in de vorm van animatie en audiovisuele vormgeving waarbij de user-experience tijd gerelateerd is gebaseerd op een interactief verhaal. © HAN 2012

Wat leer je bij CMD?

Vraag je je ook af hoe gebruikers met nieuwe vormen van interactie communiceren en welke invloed interactiviteit heeft op de vormgeving? Bij deze CMD-opleiding creŽer je oplossingen, door je praktische kennis toe te passen.

Je kunt enerzijds technische, praktische en anderzijds communicatieve vakken verwachten, zoals marketing en consumentenpsychologie. Voor een goede binding tussen theorie en praktijk maak je ook kennis met theorieŽn over interactie en ontwerpen.

Alle studieonderdelen (colleges, courses en projecten) van deze hbo-opleiding volg je op de HAN Campus in Arnhem!

Wat mag je verwachten?

Bij de HAN krijg je inspirerend onderwijs op het raakvlak van informatie, communicatie en media. Je studeert in een innovatieve leeromgeving met persoonlijke begeleiding van ervaren docenten. Jouw talenten krijgen volop de ruimte!

Ben je toelaatbaar?

Met een vwo-, havo- of mbo-diploma op zak, ben je toelaatbaar. Bij mbo dien je minimaal over niveau 4 te beschikken.†Als je havo met profiel C+M hebt gevolgd is kennis van wiskunde A of wiskunde B noodzakelijk.

Kom in actie!

Studiekeuzecheck voltijdopleiding Communication & Multimedia Design

Bij de hbo-studie Communication and Multimedia Design is een studiekeuzecheck verplicht!

Waar bestaat de verplichte studiekeuzecheck voor Communication & Multimedia Design uit en welke factoren helpen om je opleiding succesvol te kunnen doorlopen?

Laat je informeren!