Communication & Multimedia Design (CMD, hbo deeltijd)

Je bent een ontwerper voor nieuwe media (sociale media, ICT en digitale communicatie) en wilt bijleren. De deeltijdopleiding Communication & Multimedia Design (CMD) bij de HAN is een prima vervolg!

Meld je aan voor de Afsprakenavond op 21 augustus

Digitale netwerken

Nieuwe technieken roepen steeds weer nieuwe vormen van communicatie op. Denk aan het versturen van een SMS-bericht, dat nu heel vanzelfsprekend is. Of het communiceren via Facebook, Google+ en Twitter. Communication & Multimedia Design richt zich vooral op die media die op computers in netwerken zijn gebaseerd.

Innovatieve vormgevers en creatieve ICT'ers ontmoeten elkaar in een digitale cultuur. Daar maken ze prachtige, spannende en nieuwe producten. Kunst wordt toegepast, techniek wordt vermenselijkt. Zo bepalen de ontwerpers voor nieuwe media de vormen, de functies en de effecten van de communicatie.

Wat leer je?

Je leert het hele proces van het ontwerpen van nieuwe media:

• Analyseren van een opdracht en het maken van schetsen en prototypes
  • Bouwen, testen en opleveren van een product
  • Inpassen, onderhouden en beheren bij het ontwerpen

Je ontwikkelt interactieve concepten die nuttig, bruikbaar en betekenisvol zijn voor de gebruiker.

Wat heb je nodig om in deeltijd te studeren?

Bedenk dat een deeltijdstudie veel van je vraagt. Je zit immers in een voortdurend spanningsveld tussen privé, werk en studie. Het is dan ook goed om je dat vooraf te realiseren.

Een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen, een goede studieplanning, discipline en motivatie zijn belangrijke voorwaarden om je studie met succes af te ronden.

Ondersteuning van je werkgever is een pré. Deze ondersteuning wordt meestal geboden als je werkgever de meerwaarde van de studie voor je functie of loopbaan ziet. Daarnaast is de stimulans vanuit je 'thuisfront' natuurlijk onmisbaar. Met relevante werkervaring kun je de studie in 4 jaar afronden.

Waarom studeren bij de HAN in Arnhem?

De HAN biedt je een informele en gezellige sfeer waarin je met plezier en passie aan je nieuwste creaties werkt. Je hebt vele vrijheden om zelfstandig het maximale uit je studie te halen. Onze docenten helpen je hierbij om je uit te dagen en je te inspireren tot nieuwe mogelijkheden.

Omdat de meeste deeltijdstudenten naast hun studie werken, kun je ideeën met elkaar uitwisselen over organisaties en toepassingen. Bedenk wel: studeren in deeltijd is pittig! Daarom is het fijn dat je ook ervaringen kunt delen met medestudenten en elkaar kunt steunen.

Intake deeltijdopleiding Communication & Multimedia Design

Waaruit bestaat de studiekeuzecheck voor de deeltijdopleiding Communication and Multimedia Design?

Alles over de intake voor de deeltijdopleiding Communication & Multimedia Design en welke factoren helpen om je opleiding succesvol te kunnen doorlopen.

Meer over de studiekeuzecheck