Nieuwsberichten Sport en Bewegen

Nieuwsberichten van en over bacheloropleidingen van de HAN met het werkveld: 'sport en bewegen'.

Archief

Scholieren krijgen skiles van HAN-studenten Leraar Lichamelijke Opvoeding

10-01-2015

Een aantal HAN-studenten van de hbo-opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) hebben tijdens de Wintersport Experience skiles gegeven aan 552 leerlingen van 6 basisscholen uit Wijchen. De 3 studenten werkten voor dit evenement intensief samen met verschillende partners.

HAN-studente Pedagogiek en judoka Tessie Savelkouls: Topsporter van 2014

10-12-2014

Tessie Savelkouls, judoka en HAN-studente Pedagogiek, is op het jaarlijkse NSSR Sportgala uitgeroepen tot Topsporter van 2014. De Duitse topschaatster Katja Franzen, studerend aan HAN Fysiotherapie, greep naast de prijs in die categorie.

Studenten HAN Fysiotherapie starten Gezondheidswinkel IPS

05-12-2014

Daniel Nijman, Jasper van Steenhoven en Mitch van Dijk, studenten HAN Fysiotherapie, hebben in de eerste jaren van hun studie vooral het oefenen met een cliënt gemist. Daaruit ontstond het idee om met een eigen gezondheidswinkel te starten. Deze droom is inmiddels werkelijkheid geworden.

Sporthart editie 6 van HAN Sport en Bewegen verschenen

26-11-2014

In het magazine Sporthart staan verhalen over bijvoorbeeld projecten van studenten, onderzoeken die gedaan worden, HAN SENECA, persoonlijke verhalen van studenten en allerlei andere dingen die spelen bij en rondom HAN Sport en Bewegen. Inmiddels is de 6e editie verschenen.

Centre of Expertise Sport- en Beweegtalent zet KTK-testen in

25-11-2014

Het Centre of Expertise Sport- en Beweegtalent wil kinderen en jonge mensen helpen om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Deze "slimme sportkeuze" levert veel op zowel voor de getalenteerden als mindere getalenteerden.

Sportdocent uit Vught onderzoekt talent via HAN-master Sport- en Beweeginnovatie

21-11-2014

Martin Vader is sportdocent en coördinator op het Maurick College in Vught. Hij volgt de masteropleiding Sport- en Beweeginnovatie aan de HAN in Nijmegen. Hij heeft een inspirerende video laten maken over zijn passie voor Talentontwikkeling, Talentherkenning en Talentontdekking.

Wil je in februari starten met je bacheloropleiding?

12-01-2015

Ben je klaar om een vervolgopleiding te starten? Een groot aantal bacheloropleidingen van de HAN biedt de mogelijkheid om - bij voldoende aanmeldingen - in februari te starten. Dan hoef je dus niet te wachten tot september!

HAN-studenten winnen Nationale Eventgame 2014

21-11-2014

Studenten van de minor evenementenmanagement van de HAN hebben de Nationale Eventgame 2014 gewonnen. Een bijzondere prestatie want deze BtoB case vormde een lastige opgave voor de studenten en vergde veel inlevingsvermogen.

Geen toelatende vooropleiding Sport en Bewegen en je bent ouder dan 21?

24-10-2014

Als je geen toelatende vooropleiding in het interessegebied Sport en Bewegen hebt en je bij aanvang van de opleiding ouder dan 21 jaar bent, kun je deelnemen aan de toelatingstoets binnen de HAN Faculteit Gedrag, Gezondheid en Maatschappij (FGGM). Als je hiervoor slaagt, voldoe je alsnog aan de vooropleidingseisen en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Standaard decoratieve afbeelding

Lector Nicolette Schipper geeft gastcollege bij Master Sport en Beweeginnovatie

03-10-2014

Dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven, verbonden als lector aan het Lectoraat Sportpedagogiek aan Hogeschool Windesheim, heeft op 3 oktober een gastcollege geven aan HAN-studenten die de Master Sport en Beweeginnovatie volgen.

Wat verbeteren studenten Werktuigbouwkunde aan een handboog?

27-10-2014

Werktuigbouwkunde in de handboogsport. Léroy van Sommeren en Tom Hobelman liepen van februari tot juli 2014 een afstudeerstage bij InnoSportLab Papendal. Welke verbeteringen hebben zij gerealiseerd?

Studenten HAN Sport en Bewegen trainen metingen lichamelijke fitheid

23-10-2014

Op sportcomplex Papendal in Arnhem is voor HAN-studenten Sport en Bewegen een trainingsdag georganiseerd. De training is speciaal voor studenten die betrokken zijn bij de metingen van de lichamelijke fitheid en de uitvoering van de zogeheten SIM-methode.

Hoe ontwikkel je samen met de Faculteitsraad beter onderwijs?

23-10-2014

Veel studenten hebben er wel van gehoord, maar weten niet wat een Faculteitsraad inhoudt. Om daar achter te komen gingen we op pad om een kijkje te nemen bij de Faculteitsraad van Gezondheid, Gedrag en Maatschappij (GGM). Bekijk de video!

Wat te doen om fysiek en mentaal fit te blijven?

14-10-2014

Jochem Schellens (directeur Sportcentrum Papendal), Marcel Olde Rikkert (hoogleraar Geriatrie aan Radboudumc), Jan Markink (Gedeputeerde Sport van de Provincie Gelderland), Tjienta van Pelt (directeur Gelderse Sportfederatie) en Joris Hermans (directeur HAN Sport en Bewegen) leggen uit wat ze zelf doen om fysiek én mentaal fit te blijven.

SGM-alumnus fietst 300 km voor sollicitatiebrief Right to Play

06-10-2014

Jeroen Schep, oud student van de HAN-opleiding Sport, gezondheid en Management (SGM), besloot zijn sollicitatiebrief voor Right to Play persoonlijk te overhandigen, na een fietstocht van 300 kilometer!

Marije Elferink genomineerd voor Lector van het Jaar 2014

02-10-2014

Dr. Marije T. Elferink-Gemser, HAN-lector Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent, was één van de 4 genomineerden voor de landelijke titel 'Lector van het Jaar 2014'. Uiteindelijk won Martine Noordegraaf, CHE-lector Jeugd en Gezin.

Opleiding Sport, Gezondheid en Management start topsportklas

01-09-2014

De opleiding Sport, Gezondheid en Management (SGM) van de HAN is gestart met een onderwijsvoorziening speciaal voor topsporters met een omvangrijk trainings- en wedstrijdprogramma: de Topsportklas SGM.

ALO-topsportklas bij de HAN!

01-09-2014

Ben je topsport(st)er? Wil je daarnaast de opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) volgen èn heb je interesse in een speciaal onderwijsaanbod? Meld je aan voor de ALO-topsportklas!

Standaard decoratieve afbeelding

Hoe zit het met taaleis bij buitenlandse vooropleiding?

15-11-2014

Voor toelating tot de Nederlandstalige opleidingen van de HAN Faculteit Gedrag, Gezondheid en Maatschappij (FGGM) geldt bij een buitenlandse vooropleiding een toelatingseis in de vorm van 'taaleis'.

HAN start met topsportklas Fysiotherapie

Topsportklas Fysiotherapie op Papendal: speciaal trainingsprogramma

07-09-2014

De HAN-opleiding Fysiotherapie heeft een onderwijsvoorziening speciaal voor topsporters met een omvangrijk trainings- en wedstrijdprogramma: de Topsportklas Fysiotherapie. Waarom deze speciale topsportklas?

HAN start met topsportklas Fysiotherapie

Bachelors voor Professionals: iets voor u?

03-09-2014

Kom naar de Open Avonden van de HAN opleidingen op het gebied van leraar-/opleiderschap en management voor professionals met werkervaring in zorg en welzijn.

HAN start met topsportklas Fysiotherapie

Op welke locaties wordt lesgegeven bij HAN Sport en Bewegen?

18-08-2014

Als je de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO), Sport Gezondheid en Management (SGM) en Sport- en Bewegingseducatie (SBE) bij de HAN gaat volgen, dan kun je les krijgen op verschillende HAN-locaties. Wil je weten welke?

Laura de Vaan (foto: Fred Homan)

Handbiker Laura de Vaan wint zilver en brons op WK wielrennen aangepast

15-09-2009

Laura de Vaan heeft tijdens de wereldkampioenschappen aangepast wielrennen op de weg in het Italiaanse Bogogno een zilveren en bronzen plak behaald.

Irjan Luttenberg tijdens EK Mountainbike 2009 Zoetermeer (foto: Marcel Kramer)

Student Fysiotherapie traint voor WK mountainbike

21-08-2009

Irjan Luttenberg (20), student Fysiotherapie bij de HAN, mag definitief naar de wereldkampioenschappen mountainbike in het Australische Canberra.

De volleybalsters van de HAN (foto: Ronald Hoogendoorn)

Sportfysiotherapeut en mental coach voor damesteam volleybal

17-08-2009

Sportfysiotherapeut Anique Hukker is werkzaam op het Sport Medisch Centrum Papendal, waar zij onder meer te maken heeft met de speelsters en de technische staf van het damesteam bij de HAN.