Nieuwsberichten Sport en Bewegen

Nieuwsberichten van en over bacheloropleidingen van de HAN met het werkveld: 'sport en bewegen'.

Archief

Sportdocent uit Vught onderzoekt talent via HAN-master Sport- en Beweeginnovatie

21-11-2014

Martin Vader is sportdocent en coördinator op het Maurick College in Vught. Hij volgt de masteropleiding Sport- en Beweeginnovatie aan de HAN in Nijmegen. Hij heeft een inspirerende video laten maken over zijn passie voor Talentontwikkeling, Talentherkenning en Talentontdekking.

HAN-studenten winnen Nationale Eventgame 2014

21-11-2014

Studenten van de minor evenementenmanagement van de HAN hebben de Nationale Eventgame 2014 gewonnen. Een bijzondere prestatie want deze BtoB case vormde een lastige opgave voor de studenten en vergde veel inlevingsvermogen.

Wil je in februari starten met je bacheloropleiding?

11-11-2014

Ben je klaar om een vervolgopleiding te starten? Een groot aantal bacheloropleidingen van de HAN biedt de mogelijkheid om - bij voldoende aanmeldingen - in februari te starten. Dan hoef je dus niet te wachten tot september!

Geen toelatende vooropleiding Sport en Bewegen en je bent ouder dan 21?

24-10-2014

Als je geen toelatende vooropleiding in het interessegebied Sport en Bewegen hebt en je bij aanvang van de opleiding ouder dan 21 jaar bent, kun je deelnemen aan de toelatingstoets binnen de HAN Faculteit Gedrag, Gezondheid en Maatschappij (FGGM). Als je hiervoor slaagt, voldoe je alsnog aan de vooropleidingseisen en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Standaard decoratieve afbeelding

Lector Nicolette Schipper geeft gastcollege bij Master Sport en Beweeginnovatie

03-10-2014

Dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven, verbonden als lector aan het Lectoraat Sportpedagogiek aan Hogeschool Windesheim, heeft op 3 oktober een gastcollege geven aan HAN-studenten die de Master Sport en Beweeginnovatie volgen.

Elsevier: HAN en Avans de beste hbo-instellingen van Nederland

24-09-2014

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Avans Hogeschool zijn volgens studenten de beste hbo-instellingen van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van weekblad Elsevier naar 'de beste studies' en beoordelingen van studenten.

Standaard decoratieve afbeelding

Eat2Move: miljoenen voor topcentrum voor innovatie rond voeding en bewegen

08-07-2014

Tot 2017 stelt Provinciale Staten van Gelderland € 2 miljoen beschikbaar om het topcentrum Eat2move te ondersteunen. Dit topcentrum richt zich sinds 8 juli op innovatie rond voeding en bewegen.

Wat verbeteren studenten Werktuigbouwkunde aan een handboog?

27-10-2014

Werktuigbouwkunde in de handboogsport. Léroy van Sommeren en Tom Hobelman liepen van februari tot juli 2014 een afstudeerstage bij InnoSportLab Papendal. Welke verbeteringen hebben zij gerealiseerd?

Studenten HAN Sport en Bewegen trainen metingen lichamelijke fitheid

23-10-2014

Op sportcomplex Papendal in Arnhem is voor HAN-studenten Sport en Bewegen een trainingsdag georganiseerd. De training is speciaal voor studenten die betrokken zijn bij de metingen van de lichamelijke fitheid en de uitvoering van de zogeheten SIM-methode.

Hoe ontwikkel je samen met de Faculteitsraad beter onderwijs?

23-10-2014

Veel studenten hebben er wel van gehoord, maar weten niet wat een Faculteitsraad inhoudt. Om daar achter te komen gingen we op pad om een kijkje te nemen bij de Faculteitsraad van Gezondheid, Gedrag en Maatschappij (GGM). Bekijk de video!

Wat te doen om fysiek en mentaal fit te blijven?

14-10-2014

Jochem Schellens (directeur Sportcentrum Papendal), Marcel Olde Rikkert (hoogleraar Geriatrie aan Radboudumc), Jan Markink (Gedeputeerde Sport van de Provincie Gelderland), Tjienta van Pelt (directeur Gelderse Sportfederatie) en Joris Hermans (directeur HAN Sport en Bewegen) leggen uit wat ze zelf doen om fysiek én mentaal fit te blijven.

SGM-alumnus fietst 300 km voor sollicitatiebrief Right to Play

06-10-2014

Jeroen Schep, oud student van de HAN-opleiding Sport, gezondheid en Management (SGM), besloot zijn sollicitatiebrief voor Right to Play persoonlijk te overhandigen, na een fietstocht van 300 kilometer!

Marije Elferink genomineerd voor Lector van het Jaar 2014

02-10-2014

Dr. Marije T. Elferink-Gemser, HAN-lector Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent, was één van de 4 genomineerden voor de landelijke titel 'Lector van het Jaar 2014'. Uiteindelijk won Martine Noordegraaf, CHE-lector Jeugd en Gezin.

Nieuw Doornroosje wordt popcentrum van studerend Nijmegen

03-09-2014

De nieuwe locatie van het Nijmeegse poppodium Doornroosje is fenomenaal! De plek nodigt uit om vanaf 1 oktober 2014 het centrum te worden van studerend Nijmegen. Dus naast je studie aan de HAN valt ook hier genoeg te beleven!

HAN-prijs 2014 voor studente Toegepaste Psychologie

29-08-2014

De HAN-prijs Student 2014 is toegekend aan Moniek van Eekeren, studente van de opleiding Toegepaste Psychologie. Zij ontving uit handen van Frank Stöteler, CvB-lid van de HAN, een cheque ter waarde van € 2.500,-.

Oud-studente HAN-Pabo Dafne Schippers tweemaal goud!

19-08-2014

Waar menig HAN-student vorige week nog volop van de vakantie genoot, ging voormalig HAN-Pabostudente Dafne Schippers vol aan de bak op het Europees Kampioenschap atletiek. In het Zwitserse Zürich behaalde de 22-jarige Schippers goud op de 100 en 200 meter sprint, een historische prestatie.

HAN Sport en Bewegen participeert in European Training Consortium Health

06-08-2014

HAN Sport en Bewegen is toegelaten tot het European Training Consortium Public Health and Health Promotion (ETC-PHHP). Dit is een Europees netwerk van universiteiten, hogescholen en professionals uit het brede veld van health promotion en public health.

HAN Sport en Bewegen verhuist naar Gymnasion

18-08-2014

HAN Sport en Bewegen is per 18 augustus 2014 verhuisd naar het Gymnasion aan de Heyendaalseweg 141. Het Sport- en Onderwijsgebouw in Arnhem op Papendal blijft ook een onderwijslocatie.

Centre of Expertise Sport- en Beweegtalent onderzoekt gouden kansen voor sportief talent

25-07-2014

Het Centre of Expertise (CoE) Sport- en Beweegtalent organiseerde het symposium 'Gouden Kansen'. Mensen uit het werkveld kwamen bij elkaar om samen te praten over talentherkenning en –ontwikkeling en de rol die onderwijs daarin kan hebben.

Standaard decoratieve afbeelding

Eat2Move: miljoenen voor topcentrum voor innovatie rond voeding en bewegen

08-07-2014

Tot 2017 stelt Provinciale Staten van Gelderland € 2 miljoen beschikbaar om het topcentrum Eat2move te ondersteunen. Dit topcentrum richt zich sinds 8 juli op innovatie rond voeding en bewegen.

Opleiding Sport, Gezondheid en Management start topsportklas

01-09-2014

De opleiding Sport, Gezondheid en Management (SGM) van de HAN is gestart met een onderwijsvoorziening speciaal voor topsporters met een omvangrijk trainings- en wedstrijdprogramma: de Topsportklas SGM.

ALO-topsportklas bij de HAN!

01-09-2014

Ben je topsport(st)er? Wil je daarnaast de opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) volgen čn heb je interesse in een speciaal onderwijsaanbod? Meld je aan voor de ALO-topsportklas!

Standaard decoratieve afbeelding

Hoe zit het met taaleis bij buitenlandse vooropleiding?

15-11-2014

Voor toelating tot de Nederlandstalige opleidingen van de HAN Faculteit Gedrag, Gezondheid en Maatschappij (FGGM) geldt bij een buitenlandse vooropleiding een toelatingseis in de vorm van 'taaleis'.

HAN start met topsportklas Fysiotherapie

Topsportklas Fysiotherapie op Papendal: speciaal trainingsprogramma

07-09-2014

De HAN-opleiding Fysiotherapie heeft een onderwijsvoorziening speciaal voor topsporters met een omvangrijk trainings- en wedstrijdprogramma: de Topsportklas Fysiotherapie. Waarom deze speciale topsportklas?

HAN start met topsportklas Fysiotherapie

Bachelors voor Professionals: iets voor u?

03-09-2014

Kom naar de Open Avonden van de HAN opleidingen op het gebied van leraar-/opleiderschap en management voor professionals met werkervaring in zorg en welzijn.