Nieuwsberichten Sport en Bewegen

Nieuwsberichten van en over bacheloropleidingen van de HAN met het werkveld: 'sport en bewegen'.

Archief

Nieuw Doornroosje wordt popcentrum van studerend Nijmegen

03-09-2014

De nieuwe locatie van het Nijmeegse poppodium Doornroosje is fenomenaal! De plek nodigt uit om vanaf 1 oktober 2014 het centrum te worden van studerend Nijmegen. Dus naast je studie aan de HAN valt ook hier genoeg te beleven!

HAN-prijs 2014 voor studente Toegepaste Psychologie

29-08-2014

De HAN-prijs Student 2014 is toegekend aan Moniek van Eekeren, studente van de opleiding Toegepaste Psychologie. Zij ontving uit handen van Frank Stöteler, CvB-lid van de HAN, een cheque ter waarde van € 2.500,-.

Oproep aan studenten: waar moet de HAN in 2025 staan?

29-08-2014

De HAN onderzoekt momenteel hoe ICT het leren van de HAN in de toekomst kan ondersteunen. Verschillende activiteiten worden daarvoor georganiseerd. Centraal staat de vraag: waar moet de HAN in 2025 staan?

Oud-studente HAN-Pabo Dafne Schippers tweemaal goud!

19-08-2014

Waar menig HAN-student vorige week nog volop van de vakantie genoot, ging voormalig HAN-Pabostudente Dafne Schippers vol aan de bak op het Europees Kampioenschap atletiek. In het Zwitserse Zürich behaalde de 22-jarige Schippers goud op de 100 en 200 meter sprint, een historische prestatie.

Aanbod HAN-minoren 2e semester 2014-2015 beschikbaar!

13-08-2014

Met een minor zorg jij in je opleiding voor verdieping of verbreding. De HAN biedt ruim 160 minoren aan voor zowel HAN-studenten als externe studenten. Je kunt je vanaf donderdag 11 september 2014 inschrijven voor een minor!

HAN Sport en Bewegen participeert in European Training Consortium Health

06-08-2014

HAN Sport en Bewegen is toegelaten tot het European Training Consortium Public Health and Health Promotion (ETC-PHHP). Dit is een Europees netwerk van universiteiten, hogescholen en professionals uit het brede veld van health promotion en public health.

HAN Sport en Bewegen verhuist naar Gymnasion

18-08-2014

HAN Sport en Bewegen is per 18 augustus 2014 verhuisd naar het Gymnasion aan de Heyendaalseweg 141. Het Sport- en Onderwijsgebouw in Arnhem op Papendal blijft ook een onderwijslocatie.

Centre of Expertise Sport- en Beweegtalent onderzoekt gouden kansen voor sportief talent

25-07-2014

Het Centre of Expertise (CoE) Sport- en Beweegtalent organiseerde het symposium 'Gouden Kansen'. Mensen uit het werkveld kwamen bij elkaar om samen te praten over talentherkenning en –ontwikkeling en de rol die onderwijs daarin kan hebben.

Behaalde HAN-diploma's met trots gedeeld op Twitter

14-07-2014

De week voor de zomervakantie staat traditioneel in het teken van diploma-uitreikingen bij de HAN. Voor veel geslaagde studenten, trotse docenten en ouders is het een bijzonder moment om de trots van een behaald diploma te delen via social media. We hebben vele berichten hierover voorbij zien komen, ook op Twitter! Bekijk een selectie van twitterberichten.

Studiekeuze gemaakt? Meld je af voor de opleiding die je niet gaat doen

09-07-2014

Heb jij je voor meer dan één bacheloropleiding op Studielink aangemeld (voor studiejaar 2014-2015)? Dan is het van belang dat je je ook weer afmeldt op Studielink voor de opleiding(en) waar je niet mee gaat starten.

Eat2Move: miljoenen voor topcentrum voor innovatie rond voeding en bewegen

08-07-2014

Tot 2017 stelt Provinciale Staten van Gelderland € 2 miljoen beschikbaar om het topcentrum Eat2move te ondersteunen. Dit topcentrum richt zich sinds 8 juli op innovatie rond voeding en bewegen.

Brainfood: uitwisselen kennis over effect (sport)voeding op functioneren hersenen

26-06-2014

Op de tweede conferentie BRAINFOOD stond de praktische toepassing van kennis over het effect van (sport)voeding op het functioneren van de hersenen centraal. Wat zijn de uitkomsten van deze dag geweest?

Opleiding Sport- en Bewegingseducatie scoort in NSE

25-06-2014

De HAN-opleiding Sport- en Bewegingseducatie (SBE) in Nijmegen krijgt een hoge score in de Nationale Studenten Enquête (NSE) van 2014. De bacheloropleiding is daarop heel trots en heeft als dank speciale rode zweetbandjes aan de studenten uitgereikt.

HAN-diëtisten adviseren 'Oranje' bij WK-voetbal in Brazilië

25-06-2014

HAN-diëtisten hielpen mee om 'Oranje' in Brazilië precies het passende voedsel te doen genieten. Joris Hermans, directeur HAN Sport en Bewegen en sportvoeding-expert, werd via sportarts Edwin Goedhart benaderd om het Nederlands elftal te adviseren.

Academische leerwerkplaats Thermion feestelijk geopend

24-06-2014

De academische leerwerkplaats Thermion in Nijmegen-Lent is feestelijk geopend. In deze leerwerkplaats van de HAN en het Radboudumc zijn gezondheidscentrum, stagewerkplek, opleiding en onderzoek samengebracht.

Jubileum 10 jaar Theewaterskloof groots gevierd

18-06-2014

Het project Theewaterskloof bij de HAN is in 2004 van start gegaan. Ruim 10 jaar later was het tijd voor een feest. Project Theewaterskloof is gericht op de sociale en economische ontwikkeling van gemeenschappen en bestrijding van armoede in Zuid-Afrika.

HAN trots op talenten werkveld Economie en Management

17-06-2014

De HAN heeft 28 studenten en docenten in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse talentenlunch van de Faculteit Economie en Management. Wie zijn de HAN toppers en talenten?

Nationale Studenten Enquête: HAN-studenten iets tevredener

17-06-2014

In het studiejaar 2013-2014 is de tevredenheid van de studenten van de HAN over hun opleiding licht toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Het oordeel is gemiddeld een 7,3. Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE).

Opleiding Sport, Gezondheid en Management start topsportklas

01-09-2014

De opleiding Sport, Gezondheid en Management (SGM) van de HAN is gestart met een onderwijsvoorziening speciaal voor topsporters met een omvangrijk trainings- en wedstrijdprogramma: de Topsportklas SGM.

ALO-topsportklas bij de HAN!

01-09-2014

Ben je topsport(st)er? Wil je daarnaast de opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) volgen èn heb je interesse in een speciaal onderwijsaanbod? Meld je aan voor de ALO-topsportklas!

Geen toelatende vooropleiding en je bent ouder dan 21 jaar?

01-12-2013

Als je geen toelatende vooropleiding in het interessegebied Sport en Bewegen hebt en je bij aanvang van de opleiding ouder dan 21 jaar bent, kun je deelnemen aan de toelatingstoets binnen de HAN Faculteit Gedrag, Gezondheid en Maatschappij (FGGM). Als je hiervoor slaagt, voldoe je alsnog aan de vooropleidingseisen en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

HAN start met topsportklas Fysiotherapie

Topsportklas Fysiotherapie op Papendal: speciaal trainingsprogramma

07-09-2014

De HAN-opleiding Fysiotherapie heeft een onderwijsvoorziening speciaal voor topsporters met een omvangrijk trainings- en wedstrijdprogramma: de Topsportklas Fysiotherapie. Waarom deze speciale topsportklas?

HAN start met topsportklas Fysiotherapie

Bachelors voor Professionals: iets voor u?

03-09-2014

Maak kennis met de Bachelors voor Professionals aan de HAN. Voor mensen met werkervaring in zorg en maatschappelijke dienstverlening op het gebied van leraar-/opleiderschap en management.

HAN start met topsportklas Fysiotherapie

Op welke locaties wordt lesgegeven bij HAN Sport en Bewegen?

18-08-2014

Als je de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO), Sport Gezondheid en Management (SGM) en Sport- en Bewegingseducatie (SBE) bij de HAN gaat volgen, dan kun je les krijgen op verschillende HAN-locaties. Wil je weten welke?

Laura de Vaan (foto: Fred Homan)

Handbiker Laura de Vaan wint zilver en brons op WK wielrennen aangepast

15-09-2009

Laura de Vaan heeft tijdens de wereldkampioenschappen aangepast wielrennen op de weg in het Italiaanse Bogogno een zilveren en bronzen plak behaald.