Nieuwsberichten Sport en Bewegen

Nieuwsberichten van en over bacheloropleidingen van de HAN met het werkveld: 'sport en bewegen'.

Archief

Installatie HAN-lectoren Voeding in relatie tot Sport en Gezondheid valt in de smaak

24-01-2015

Dr. Marian de van der Schueren is als lector Voeding en Gezondheid en van prof. dr. Luc van Loon is als bijzonder lector Voeding en Sport op donderdag 22 januari 2015 geďnstalleerd; beiden bij het Lectoraat Voeding in relatie tot Sport en Gezondheid van de HAN. De intreerede van de lectoren, ‘Voeding in beweging’, viel goed in de smaak bij de belangstellende toehoorders in een goed gevulde zaal. Hetzelfde kan gezegd worden van de spraakmakende, gezonde hapjes na afloop, aangeboden door HAN-studenten Voeding en Diëtetiek.

Minister Bussemaker facetimet voor volle zaal op HAN Open Dag

24-01-2015

Leve de digitale communicatiemogelijkheden, want via FaceTime heeft onderwijsminister Jet Bussemaker toch vragen kunnen beantwoorden over het nieuwe leenstelsel. Waarom kon de minister zelf niet aanwezig zijn op de HAN Open Dag in Nijmegen?

Studiefinanciering voor hbo-studenten verandert

22-01-2015

De studiefinanciering voor hbo-studenten gaat veranderen. Vanaf 1 september 2015 gaat het nieuwe leenstelsel in onder de naam 'studievoorschot'. Via Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) krijg je inzicht wat dit voor een (aankomend) student gaat betekenen.

Scholieren krijgen skiles van HAN-studenten Leraar Lichamelijke Opvoeding

10-01-2015

Een aantal HAN-studenten van de hbo-opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) hebben tijdens de Wintersport Experience skiles gegeven aan 552 leerlingen van 6 basisscholen uit Wijchen. De 3 studenten werkten voor dit evenement intensief samen met verschillende partners.

HAN-studente Pedagogiek en judoka Tessie Savelkouls: Topsporter van 2014

10-12-2014

Tessie Savelkouls, judoka en HAN-studente Pedagogiek, is op het jaarlijkse NSSR Sportgala uitgeroepen tot Topsporter van 2014. De Duitse topschaatster Katja Franzen, studerend aan HAN Fysiotherapie, greep naast de prijs in die categorie.

Studenten HAN Fysiotherapie starten Gezondheidswinkel IPS

05-12-2014

Daniel Nijman, Jasper van Steenhoven en Mitch van Dijk, studenten HAN Fysiotherapie, hebben in de eerste jaren van hun studie vooral het oefenen met een cliënt gemist. Daaruit ontstond het idee om met een eigen gezondheidswinkel te starten. Deze droom is inmiddels werkelijkheid geworden.

Sporthart editie 6 van HAN Sport en Bewegen verschenen

26-11-2014

In het magazine Sporthart staan verhalen over bijvoorbeeld projecten van studenten, onderzoeken die gedaan worden, HAN SENECA, persoonlijke verhalen van studenten en allerlei andere dingen die spelen bij en rondom HAN Sport en Bewegen. Inmiddels is de 6e editie verschenen.

Centre of Expertise Sport- en Beweegtalent zet KTK-testen in

25-11-2014

Het Centre of Expertise Sport- en Beweegtalent wil kinderen en jonge mensen helpen om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Deze "slimme sportkeuze" levert veel op zowel voor de getalenteerden als mindere getalenteerden.

Sportdocent uit Vught onderzoekt talent via HAN-master Sport- en Beweeginnovatie

21-11-2014

Martin Vader is sportdocent en coördinator op het Maurick College in Vught. Hij volgt de masteropleiding Sport- en Beweeginnovatie aan de HAN in Nijmegen. Hij heeft een inspirerende video laten maken over zijn passie voor Talentontwikkeling, Talentherkenning en Talentontdekking.

HAN-studenten winnen Nationale Eventgame 2014

21-11-2014

Studenten van de minor evenementenmanagement van de HAN hebben de Nationale Eventgame 2014 gewonnen. Een bijzondere prestatie want deze BtoB case vormde een lastige opgave voor de studenten en vergde veel inlevingsvermogen.

Geen toelatende vooropleiding Sport en Bewegen en je bent ouder dan 21?

24-10-2014

Als je geen toelatende vooropleiding in het interessegebied Sport en Bewegen hebt en je bij aanvang van de opleiding ouder dan 21 jaar bent, kun je deelnemen aan de toelatingstoets binnen de HAN Faculteit Gedrag, Gezondheid en Maatschappij (FGGM). Als je hiervoor slaagt, voldoe je alsnog aan de vooropleidingseisen en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Opleiding Sport, Gezondheid en Management start topsportklas

01-09-2014

De opleiding Sport, Gezondheid en Management (SGM) van de HAN is gestart met een onderwijsvoorziening speciaal voor topsporters met een omvangrijk trainings- en wedstrijdprogramma: de Topsportklas SGM.

ALO-topsportklas bij de HAN!

01-09-2014

Ben je topsport(st)er? Wil je daarnaast de opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) volgen čn heb je interesse in een speciaal onderwijsaanbod? Meld je aan voor de ALO-topsportklas!

Standaard decoratieve afbeelding

Hoe zit het met taaleis bij buitenlandse vooropleiding?

15-11-2014

Voor toelating tot de Nederlandstalige opleidingen van de HAN Faculteit Gedrag, Gezondheid en Maatschappij (FGGM) geldt bij een buitenlandse vooropleiding een toelatingseis in de vorm van 'taaleis'.

HAN start met topsportklas Fysiotherapie

Topsportklas Fysiotherapie op Papendal: speciaal trainingsprogramma

07-09-2014

De HAN-opleiding Fysiotherapie heeft een onderwijsvoorziening speciaal voor topsporters met een omvangrijk trainings- en wedstrijdprogramma: de Topsportklas Fysiotherapie. Waarom deze speciale topsportklas?

HAN start met topsportklas Fysiotherapie

Bachelors voor Professionals: iets voor u?

03-09-2014

Kom naar de Open Avonden van de HAN opleidingen op het gebied van leraar-/opleiderschap en management voor professionals met werkervaring in zorg en welzijn.

HAN start met topsportklas Fysiotherapie

Op welke locaties wordt lesgegeven bij HAN Sport en Bewegen?

18-08-2014

Als je de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO), Sport Gezondheid en Management (SGM) en Sport- en Bewegingseducatie (SBE) bij de HAN gaat volgen, dan kun je les krijgen op verschillende HAN-locaties. Wil je weten welke?

Laura de Vaan (foto: Fred Homan)

Handbiker Laura de Vaan wint zilver en brons op WK wielrennen aangepast

15-09-2009

Laura de Vaan heeft tijdens de wereldkampioenschappen aangepast wielrennen op de weg in het Italiaanse Bogogno een zilveren en bronzen plak behaald.

Irjan Luttenberg tijdens EK Mountainbike 2009 Zoetermeer (foto: Marcel Kramer)

Student Fysiotherapie traint voor WK mountainbike

21-08-2009

Irjan Luttenberg (20), student Fysiotherapie bij de HAN, mag definitief naar de wereldkampioenschappen mountainbike in het Australische Canberra.

De volleybalsters van de HAN (foto: Ronald Hoogendoorn)

Sportfysiotherapeut en mental coach voor damesteam volleybal

17-08-2009

Sportfysiotherapeut Anique Hukker is werkzaam op het Sport Medisch Centrum Papendal, waar zij onder meer te maken heeft met de speelsters en de technische staf van het damesteam bij de HAN.

HAN-student en atleet Gregor van Betuw (foto: Topsport Gelderland)

Virus velt Arnhems atletiektalent Gregor van Betuw

03-08-2009

Voor het Arnhems sprinttalent Gregor van Betuw, HAN-student Sport, Gezondheid en Management (SGM), is het atletiekseizoen al naar de knoppen.

Standaard decoratieve afbeelding

Uitdagende mountainbike expeditie in Tibet door HAN-medewerkers

10-07-2009

Een team van 7 (oud-)medewerkers van de HAN is op 12 juli naar Tibet vertrokken. Zij ondernemen daar een mountainbike-expeditie op ‘het dak van de wereld’. De expeditie is een initiatief van de opleidingen op het gebied van Sport en Bewegen van de HAN.

Standaard decoratieve afbeelding

Klaar met je examens! Wat nu? Wel of niet aanmelden?

05-06-2009

Klaar met je examens? Fijn! Maar heb je al een keuze gemaakt voor je vervolgstudie? Wanneer je besluit eenmaal vast staat, kun je je aanmelden. Daarvoor hoef je het diploma nog niet op zak te hebben...

Word lid van een Nijmeegse studentenvereniging!

Leer verschillende mensen kennen bij Nijmeegse gezelligheidsverenigingen!

05-06-2009

Jij bent vast wel eens lid geweest van een vereniging of een club! Misschien een tennisclub of een voetbalclub of een debatclub of theatergezelschap. Een studentenvereniging is niet veel anders. Het is een kleine samenleving van studenten met dezelfde interesse.

Martijn Smits is bij de HAN docent Lichamelijke Opvoeding

Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding nu ook in deeltijd

17-04-2009

In september kun je bij de HAN ook starten met de deeltijdopleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding. Heb je ervaring in de sport, affiniteit met lesgeven en heb je hbo-werkniveau? Dan is dit je kans!